Menu Sluit

Hulpverlening, ook voor mensen met een handicap

Curatieve hulpverlening, kortdurend en oplossingsgericht

Hulpaanbod

Gastcolleges

Onze praktijk voorziet ook in gastcolleges. Deze gastcolleges zijn bedoeld voor studenten die voor hun studie behoefte hebben aan informatie over de omgang met autisme en verstandelijke beperkingen. Heeft u interesse in een gastcollege voor uw studenten, neemt u dan contact op met de praktijk van Ben Zijl. Het tijdstip en het kostenplaatje worden in overleg vastgesteld. Met een gastcollege worden uw studenten voorbereid op het werken in de maatschappelijke dienstverlening en/of de zorg.

Ben J. Zijl / Arie van Zetten

Praktijkadres:
Noordeinde 16
2742AG Waddinxveen
06 1097 37 47
b.g.g. 0182 - 61 26 55
Voor informatie en afspraken:
06 1097 37 47 (Arie van Zetten)

Kennis door ervaring

Ben Zijl heeft een jarenlange ervaring wanneer het gaat om mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Hij heeft een jarenlange expertise opgebouwd in deze doelgroep, voornamelijk wanneer het gaat om seksuele hulpverlening. Deze expertise deelt hij graag in de vorm van gastcolleges. Deze colleges zijn bedoeld voor studenten SPH, HBO-V en MWD. Tijdens hun voorbereiding op hun taken in de zorg en/of maatschappelijke dienstverlening, kunnen zij te maken krijgen met specifieke vragen op het gebied van begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Deze doelgroep kent immers specifieke struikelblokken waar de studenten mee te maken kunnen krijgen. Vooral de seksuele vorming van mensen met autisme en/of verstandelijke beperking gaat niet zonder slag of stoot. De doelgroep is immers kwetsbaar en maakt een grotere kans te maken te krijgen met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Reguliere therapieën zijn voor deze groepen over het algemeen minder geschikt.

Gastcolleges voor studenten

Ben Zijl heeft een jarenlange expertise opgebouwd wanneer het gaat om mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme, vooral op het gebied van seksuele hulpverlening. Deze expertise deelt hij graag in gastcolleges.

  • Bedoeld voor studenten SPH, HBO-V en/of MWD;
  • Twee gastcolleges mogelijk: “Autisme en seksualiteit” en “Behandeling van seksueel grensoverschrijdend gedrag”;
  • Tijdstip en kosten in overleg.

Neemt u voor meer informatie over de gastcolleges vrijblijvend contact op met de praktijk.