Hulpverlening, ook voor mensen met een handicap Curatieve hulpverlening, kortdurend en oplossingsgericht

Hulpaanbod

Cursussen ter preventie

De praktijk van Ben Zijl biedt diverse cursussen aan ter preventie van eventuele problemen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Zo bieden wij de cursus “sociale veiligheid voor woonvoorzieningen” aan. Ook voor advies en informatie over sociale veiligheid in instellingen en woonvoorzieningen kunt u bij ons terecht. Mocht het zo zijn dat wij u niet kunnen helpen, dan zullen we altijd proberen om u door te verwijzen.

Ben J. Zijl / Arie van Zetten
Praktijkadres:
Noordeinde 16
2742AG Waddinxveen
06 1097 37 47
b.g.g. 0182 - 61 26 55
Voor informatie en afspraken:
06 1097 37 47 (Arie van Zetten)

Seksuele veiligheid vergroten

Opvoeding staat of valt bij de wisselwerking tussen ouders en kinderen. Als uw kind u niet begrijpt, zal het niet snel iets van u willen of kunnen aannemen. Wilt u uw kind een zo goed mogelijke basis kunnen meegeven, dan is het belangrijk dat u leert hoe u uw kind kunt begrijpen en hoe u uw kind kunt leren om ú te begrijpen. Zeker in het geval van autisme of een verstandelijke beperking is het van groot belang om te weten hoe uw kind de wereld ziet en hoe u hem/haar hierin kunt begeleiden. Onze praktijk biedt diverse cursussen aan waarin u leert struikelblokken in de opvoeding het hoofd te bieden. Zo is er, voor ouders, beroepsopvoeders en leraren, de cursus “Autisme en seksualiteit”. Hierin komen diverse onderdelen aan bod, zoals autisme en seksualiteit in het algemeen, maar ook de omgang met parafilieën en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hoewel in beginsel iedereen te maken kan krijgen met seksueel grensoverschrijdend gedrag, zijn de risico's voor mensen met autisme of een verstandelijke beperking groter, omdat zij over het algemeen niet in staat zijn hun grenzen aan te geven en/of de grenzen van anderen in acht te nemen.

 

Autisme en seksualiteit

De praktijk van Ben Zijl voorziet niet alleen in therapieën, maar ook in gastcolleges en cursussen. Zo biedt onze praktijk onder andere de cursus “Autisme en seksualiteit”. Over deze cursus:

  • Bedoeld voor ouders, beroepsopvoeders en leraren;
  • Omvat de onderdelen kenmerken van autisme, autisme en seksualiteit, omgaan met parafilieën en seksuele preoccupaties, autisme en relatievorming;
  • Twee avonden;
  • Kosten: € 45,= p.p. of € 80,= per echtpaar.

Het is mogelijk om u via de website vrijblijvend aan te melden. U ontvangt dan een uitnodiging. Dit is het moment waarop u definitief beslist of u wilt deelnemen aan de cursus.